Rørvig for krop og sjæl

Om Rørvig og omegn

Vi guider dig med al vores inside viden, bare spørg løs.

Danmarks Midtpunkt

Rørvig er danmarks geografiske midtpunkt

Danmarks Midtpunkt ligger officielt ca 1,5 km nord for Rørvig. Kør ad Nørrevangsvej mod Korshage og drej til venstre af Lokkemosevej. Og lige dér.
På positionen 55° 58″ nord og 11° 46″ øst.

Midtpunktet er markeret med en sten og en informationstavle. Bestemt et besøg og et hashtag på sociale medier værd

Korshage & Skansehage

Autentisk og råt

Korshage er et uberørt hede- og klitområde.
Skansehage er dannet som en sandodde ind i Isefjorden indenfor de seneste 3-400 år.

Rørvig Strand

måske danmarks lækreste strand

Også kendt som stranden ved Kabelhuset. Lækker børnevenlig sandstrand så langt øjet rækker.
Stor parkeringsplads bagtil. Rørvigs eneste livreddertårn (i højsæsonen) og Rørvig strandkiosk åbent dagligt med lækre gammeldags Ryå vaffel-is fra et af Danmarks ældste mejerier, kolde læskedrikke, samt sandwich og pizza slices fra Det Blå Hus. Telegrafvej 49.

Rørvig Havn

kun 200m fra Rørvig Bed & kitchen

Kendt for krabbefangst, havneis, dukkerter fra badebroen, kajakklub, sejlklub, helårsbadere og ikke mindst. Færgen til Hundested, som sejler hver hele og halve time. afhængig af sæsonen.
SANKT HANS på Rørvig Havn er et årligt trækplaster
Det samme er julemandens ankomst sidste søndag inden jul.

Færgekiosken
Rørvig Fiskerestaurant
Burgergrillen

Klintebjerg

varder, stejle bakker, små stier & smuk udsigt

Klintebjergs indhold af kalk, ler og grus førte til, at råstofindustrien fattede interesse for området. Fra 1752 og frem til 1957 blev der indvundet råstoffer i Klint. Kalk og tegl blev brændt på stedet, og ler til fajance blev afskibet direkte fra bruddet.

Klintebjergs indre består af smeltevandsaflejringer, der er dækket af moræneler aflejret af et isfremstød fra øst (Bælthavsfremstødet). Smeltevandsfloder fra syd førte grus og blokke af kalk til området omkring Klintebjerg. Da de sidste ismasser smeltede væk, lå Klintebjerg som en ø i Stenalderhavet for ca. 7.000 år siden.

Hov Vig

reservat

Hov Vig er et enestående fugle- og vildtreservat med udstrakte vådområder, rørskov og enge.
Hov Vig er det område i Danmark, der har den mest varierede fuglefauna og huser flest forskellige fuglearter. Hele 231 er der registreret. Og via Hovvigvej, der skærer tværs igennem området, kan man komme helt tæt på den vilde og smukke natur, samt de mange fugle.

Se vores lækre omgivelser i Odsherred, Nordvestsjælland

Omkranset af Isefjord og kattegat ligger Rørvig som en sand perle i midten. Naturen er fortryllende. Kilometerlange sandstrande, skov, marker, strandsøer, nåleskovsplantager og uberørt hede- og klitområde,